Egyedi, egyéni rendszám

  • by

Hogyan lehet, mennyibe kerül és mi is az az egyéni, egyedi rendszám?!

Mindenki találkozott már a forgalomban jól és kevésbé jól csengő rendszám táblákkal, az én személyes kedvencem a MYWAY-1 volt, ezt még a kétezres évek elején láttam, egy budai villa előtt parkolt…

Nem tagadom, hogy szeretem a személyre szabott dolgokat (akár rendszámokat) és a minap egy magánbeszélgetés alkalmával került szóba a téma, ezek apropóján írom a mai postomat…

Szóval az, aki szerette a Dallast és emlékszik még a “EWING-1” rendszámra és nem elégszik meg a betűrendben kiosztott 3 betű – 3 szám rendszám kombinációval, annak lehetősége van egyéni vagy egyedi rendszámot igényelni:

Az egyénileg kiválasztott (egyéni rendszám) azt takarja, hogy a még ki nem osztott rendszámok közül lehet választani a 3 betű-3 szám kombinációban. Pl.: KEN-001

Az egyedileg előállított rendszám (egyedi rendszám) esetében pedig 4 betű-2 szám vagy 5 betű-1 szám kombinációkkal magunk határozhatunk meg rendszámot. Pl.: KENDE-1

 De fontos, hogy sem közrendbe, sem közerkölcsbe vagy jogszabályba nem ütközhet a választott kombinációnk! 

Igényelni egyébként a kormányablakban lehet ezeket a rendszámokat.

Húsbavágó “aprócska” részletkérdés ezen rendszámok ára…

Az egyéni rendszám igénylése 112.450 Ft, míg

az egyedileg előállítotté 435.000 Forintba kerül.

Fontos azt tudni, hogy ezek a rendszámok az igényelt személy tulajdonát képezik majd, tehát ő jogosult használni a személygépjárműveken. Tehát vagy a saját autónkon tudjuk használni ezeket a rendszámokat vagy üzembentartóként (a tulajdonos hozzájárulásával) használhatjuk.

A fentiekből az is következik, hogy a forgalmit is ki kell cseréltessük és a szélvédőn található regisztrációs matricát is, mivel azt is az eredeti rendszámra állították ki! A matrica cseréje 1.550 Ft/csere.

Mielőtt eladnánk az egyedileg, egyénileg felrendszámozott autónkat, gondoskodnunk kell még az autó sorozatban történő rendszámozásáról, új forgalmiról és új regisztrációs matricázásáról is!

A  szélvédőn található regisztrációs matricát és a forgalmit innentől kezdve egyébként minden autó eladásnál és vételnél ki kell majd cseréltessük, amennyiben szeretnénk azt használni!

Aki szeretne még a fent felsorolt rendszámokat igényelni, annak sietnie kell, mert 2022. július 1. napjától már nem ilyen, hanem másfajta rendszámokat lehet csak igényelni!

4 betű – 3 szám kombináció lép majd életbe a kiosztott rendszámok terén, míg a fizetős kombinációk szintén 7 karaktert fognak tartalmazni, 3-6 betű és 4-1 szám kombinációt alkothatnak majd valószínűleg.

Remélem hasznos volt a mai blog, és aki szerette a Dallast, az biztos szereti az egyedi/egyéni rendszámokat is…

Szép napot, Dr. Kende Andrea

Kende Ügyvédi Iroda, hogy rendben legyenek az ügyei!

 

Adásvétel. Céges ügyek. Szerződések. Vagyonjog.

e-mail végére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

About Us

Get Help

Help Center

Track Order

Shipping Info

Returns

Company

Careers

About

Stores

Want to Collab?

Quick Links

Size Guide

Gift Cards

Check Gift Card Balance

Contact Us

© 2022 Created with Royal Elementor Addons

Call Now Button