Adásvételi szerződés

Mit nyújtunk Önnek, ha nálunk szerződik?

Ügyvédi munkadíj

Egyéb költségek

Ingatlan adásvétel illetéke

A vagyonszerzési illetéket a NAV szabja ki és az állam felé kell megfizetni a tulajdonszerzést követően.
A NAV a forgalmi értéket sok esetben a vételárral megegyezőnek fogadja el, de a NAV jogosult a vételártól eltérően megállapítani a forgalmi értéket és ennek alapján kiszabni az illetéket.

Az illetékekről és az igénybe vehető kedvezményekről, mentességekről az első konzultáció alkalmával pontos tájékoztatást nyújtunk.

Illetékkedvezmények, mentességek

Rengeteg kedvezmény és mentességi lehetőség létezik ma Magyarországon, ezek közül talán az egyenesági rokonok közötti mentesség a legismertebb.

A legfontosabb azt kiemelni, hogy az adóhatóság KÉRELEMRE ad kizárólag kedvezményt, mentességet, tehát ha azt a Vevő kifejezetten kéri. Ehhez ismerni kell a körülményeket és a lehetőségeket.

Az igénybe vehető kedvezményekről, mentességekről az első konzultáció alkalmával személyre szabott tanácsadással várjuk.

Adófizetési kötelezettség

Az Eladót terhelheti adófizetési kötelezettség az ingatlan eladás kapcsán, amennyiben ebből jövedelme származott és a szerzés-aladás között nem telt el 5 év.

Egyszerűen fogalmazva az Eladónak akkor kell adót fizetnie (SZJA), ha az 5 éven belül megszerzett ingatlanát adja el és drágábban, mint ahhoz ahhoz hozzájutott.

Az adó alapja sávosan csökken az idő múlásával (nem mindegy, hogy 1 éve szereztem vagy 4 éve), mértéke a mindenkori személyi jövedelemadó.

Vevő nem fizet adót az ingatlan szerzése után, csak illetéket!

Szükséges adatok, iratok

Social media

Legújabb bejegyzések:

Ügyvédi segítségre van szüksége?
Értékalapú, ügyfélközpontú jogi szolgáltatások

Share this:

Call Now Button