Adásvételi szerződés

Mit nyújtunk Önnek, ha nálunk szerződik?

honlap kép (21)

Ügyvédi munkadíj

A táblázatban szereplő árak az ügyvédi munkadíjra értendőek és nem tartalmazzák az esetlegesen, nem minden adásvételre jellemző plusz eljárások költségeit (pl.:gyámhivatal előtti eljárás, nagyszámú elővásárlásra jogosult értesítése), illetve az állam és különböző szervek felé fizetendő egyéb költségeket! Ezen költségek jegyzéke a következő menüpontban találhatóak, az egyéb költségek címszó alatt.

Egyéb költségek

Ingatlan adásvétel illetéke

A vagyonszerzési illetéket a NAV szabja ki és az állam felé kell megfizetni a tulajdonszerzést követően.

Az illetékekről és az igénybe vehető kedvezményekről, mentességekről az első konzultáció alkalmával pontos tájékoztatást nyújtunk.

Illetékkedvezmények, mentességek

Rengeteg kedvezmény és mentességi lehetőség létezik ma Magyarországon, ezek közül talán az egyenesági rokonok közötti mentesség a legismertebb.

A legfontosabb azt kiemelni, hogy az adóhatóság KÉRELEMRE ad kizárólag kedvezményt, mentességet, tehát ha azt a Vevő kifejezetten kéri. Ehhez ismerni kell a körülményeket és a lehetőségeket.

Az igénybe vehető kedvezményekről, mentességekről az első konzultáció alkalmával személyre szabott tanácsadással várjuk.

Adófizetési kötelezettség

Az Eladót terhelheti adófizetési kötelezettség az ingatlan eladás kapcsán, amennyiben ebből jövedelme származott és a szerzés-aladás között nem telt el 5 év.

Egyszerűen fogalmazva az Eladónak akkor kell adót fizetnie (SZJA), ha az 5 éven belül megszerzett ingatlanát adja el és drágábban, mint ahhoz ahhoz hozzájutott.

Az adó alapja sávosan csökken az idő múlásával (nem mindegy, hogy 1 éve szereztem vagy 4 éve), mértéke a mindenkori személyi jövedelemadó.

Vevő nem fizet adót az ingatlan szerzése után, csak illetéket!

Szükséges adatok, iratok

Social media

Kövesse Irodánkat a Facebookon, megújuló blogtartalommal várjuk:

YouTube csatornánkon pedig hetente megújuló hétköznapi témákkal várjuk, ügyvédi vlog formájában!

Blogunk legújabb bejegyzései:

Share this:

About Us

Get Help

Help Center

Track Order

Shipping Info

Returns

Company

Careers

About

Stores

Want to Collab?

Quick Links

Size Guide

Gift Cards

Check Gift Card Balance

Contact Us

© 2022 Created with Royal Elementor Addons

Call Now Button