Az ügyvéd

Dr. Kende Andrea ügyvéd vagyok, én jegyzem a Kende Ügyvédi Irodát. 

A jogi egyetemet a Szegedi Tudományegyetemen végeztem el, majd az ELTE jogi karán szereztem családjogi szakjogász végzettséget.

A jogi egyetem elvégzése alatt  szereztem közgazdász diplomát, amely folytán  nemcsak jogász szemmel tekintek az üzleti tárgyú jogi ügyletekre. 

Szakterületeim:

  1. Ingatlan adásvételi szerződés
  2. Céges ügyek (alapítás, módosítás, fizetési felszólítás, peres képviselet)
  3. Szerződések (ajándékozási, bérleti, vállalkozási, vagyonmegosztási, munkaszerződés stb…) 
  4. Válás és házassági tanácsadás.
 

Ez a négy terület nagy spektrumot lefed a jog területén, de büntető ügyeket például nem vállalok

Hiszek a szakosodásban, így magasabb színvonalon lehet ellátni az ügyeket, Ügyfeleket. 

Küldetés

A küldetésemet tekintve a kezdetekkor jó ügyvéd akartam lenni, aki mindent meg tud oldani.

Idővel rájöttem, hogy ha ezt az utat választom, akkor mindig rohanni és sietni, kapkodni fogok.

Végül több évig tartott, míg érlelődött bennem a gondolat, hogy ezt másként is lehetne csinálni, nem biztos, hogy a mindenhez értés és az állandó rendelkezésre állás egy sikeres ügyvéd ismertetőjele.

Az én AHA pillanatom egy családi eseményen zúdult rám, soha nem fogom elfelejteni a pillanatot, mert szinte hallottam a robajlást:

Egy verőfényes tavaszi napon ültem az asztalnál az iker unokatestvéreim 18. születésnapján, akik akkoriban együtt pont kitettek engem ketten az évek tekintetében. Szóval, beszélgetünk az asztalnál a pályaválasztásról és ők megkérdezik tőlem, hogy én milyen pályát javasolok nekik, én hogyan döntöttem el anno.

Biztosan megleptem őket a válaszommal, mert nem konkrét szakmát javasoltam nekik:

„Így visszatekintve, aszerint kellett volna nekem is döntenem, hogy hogyan akarom magamat érezni nap, mint nap és kikkel szeretném körbevenni magamat. 

Felnőttként már tudom, hogy az érdeklődési köröm vagy a kompetenciáim bármilyen irányban bővíthetők lettek volna 18 évvel ezelőtt. 

Így azt tudom nektek javasolni, hogy olyan szakmát válasszatok, amely során olyan emberekkel találkozhattok nap, mint nap, akik épp egy kiemelten jó élethelyzetben vannak, jókedvűek és boldogok és nem épp életük legrosszabb szakaszán mennek keresztül.

Ilyen például az építész, aki tervet készít annak, aki éppen építkezni szeretne és általában családalapítás előtt áll vagy az idegenvezető, aki a turistáknak mutatja meg a várost és a látványosságokat.

Hogyha én most ezek közül választhatnék, talán építész lennék. Anno nem voltam annyira jó a rajzban, de ma már tudom, hogy ez fejleszthető és imádom az épületeket. 

Az időd nagy részében ugye azzal foglalkozol, amit dolgozol, így milyen kellemes lehet az élete egy építésznek, aki alkot és egy igazán termékeny életszakaszukban segít másoknak. Persze én imádom a munkámat és azt, hogy segíthetek másoknak, de ha én lennék most a helyetekben, biztosan más lehetőségeken is elgondolkoznék, ne csak a megkereshető pénzt és a mostani jegyeiteket tartsátok szem előtt, ez ennél összetettebb. ” 

Na, és itt következett be az én személyes rádöbbenésem, ahogy ezeket a szavakat kimondtam.

Tényleg szinte koppant…

Ügyvédként ugye, általában a nehéz helyzetekből próbálom az ügyfeleket kihúzni, szeretem is a kihívásokat, de azért ez a mindennapokban számomra is megterhelő. Álszentség lenne azt állítani, hogy a munkám minden részterületét imádtam akkoriban.

Ez komolyan elgondolkoztatott. Bár pályamódosításban egyáltalán nem gondolkoztam, de tudtam, hogy nemcsak a 18 évesek előtt áll nyitva a lehetőség, hogy az álmaik szerint éljenek, dolgozzanak. A napjaink harmadát teszi ki a munkavégzés, nem mindegy, hogy hogyan éljük meg…

Dolgozott bennem ez a gondolat egy pár hétig, mire rájöttem, hogy ez az én életem, én döntöm el, hogy milyen ügyeket vállalok a praxisomban… 

Szóval mára elmondhatom, hogy a fenti beszélgetés hatására végül kialakítottam egy olyan szakosodást a praxisomon belül, ami egyrészt SZÁMOMRA teszi lehetővé, hogy olyan Ügyfelekkel vegyem körbe magamat és olyan helyzetekkel, ügyekkel akiket/amiket kiemelten szeretek. Másrészt az ÜGYFELEIM számára ez lehetővé teszi, hogy sokkal több odafigyeléssel, energiával és profizmussal tudjam kezelni őket és az ügyeiket.

Tudom, hogy ez a fajta őszinteség és tudatosság nem mindenkinek van ínyére, de ezt tudnia kell rólam annak, aki velem szeret/szeretne együtt dolgozni.

Küldetésemnek tekintem, hogy az Ügyfeleim életének fontos pillanataiban lehessek jelen és a szaktudásommal és hozzáállásommal igazán segítsem őket. 

Összefoglalva az alábbi főbb ügycsoportokban tudok a kedves Ügyfeleim rendelkezésére állni:

Adásvétel. Céges ügyek. Szerződések. Válás és házassági tanácsadás.

Adásvétel, mert egyrészt nagyon szeretem és tisztelem az épületeket, másrészt az ingatlan vásárlás az egyik legemlékezetesebb állomás az életünkben, jó részt venni és segíteni ebben.

Céges ügyek, mert közgazdászként azért ezt a jogterületet nem hagyhatom ki. Üzleti főiskolán szereztem diplomát, nem idegenek számomra a vállalkozási ismeretek, a számvitel és a menedzsment sem. Tudom azt a gyakorlatból, hogy egy vállalkozás vezetőjének igenis kell a jogi támogatás. Akár csak egy fizetési felszólítás megszövegezéséhez vagy egy sikeres üzleti kapcsolat alapjául szolgáló szerződés elkészítéséhez.

Szerződések, mert ebben lehet a legjobban előre tervezni és nagyon kreatív feladat. Nem igaz, hogy a jog monoton, egyszerű papírmunka! Illetve lehet ezt másként is csinálni, egyedi szerződésekkel és megoldásokkal, nem internetről letöltött fecnikkel. A vállalkozási és a bérleti szerződések a kedvenceim, nagyon sok múlik egy jól megszövegezett szerződésen.

Válás és házassági tanácsadás, mert családjogi szakjogász vagyok és szeretem a számokat. Hiszek abban, hogy a házasság előtt minden jegyesnek meg kellene tudnia, hogy a házasság milyen vagyonjogi következményekkel jár számára és egy sikeres válás előkészítésében, lebonyolításában is szívesen segítem az Ügyfeleimet. Kiemelten szeretem a vagyonmegosztást és a házassági szerződéseket a családjogon belül.

 

Kialakítottam egy olyan szakosodást a praxisomon belül, ami egyrészt SZÁMOMRA teszi lehetővé, hogy olyan Ügyfelekkel vegyem körbe magamat és olyan helyzetekkel, ügyekkel akiket/amiket kiemelten szeretek. Másrészt az ÜGYFELEIM számára ez lehetővé teszi, hogy sokkal több odafigyeléssel, energiával és profizmussal tudjam kezelni őket és az ügyeiket.

Küldetésemnek tekintem, hogy az Ügyfeleim életének fontos pillanataiban lehessek jelen és a szaktudásommal és hozzáállásommal igazán segítsem őket. 

Az iroda

A Kende Ügyvédi Iroda Pest megyében Dabason, a Vörösmarty utca 43. szám alatt található.

Aki helyismerettel rendelkezik Dabason, annak elegendő információ az, hogy  az egykori Csontos ház átalakulása révén nyerte el mai formáját az Iroda.  A budapestieknek inkább a mindössze egy utcányira található Eta néni háza jelenthet támaszt a tájékozódásban. Azért a kedves Ügyfelek tájékozódása érdekében térképpel is segítjük az Iroda megtalálását.

Az Iroda saját parkolóval is rendelkezik, melyet az udvarban találnak.

Az Iroda bejárata közvetlenül a parkoló mellett található, ha szemben állnak az épülettel, akkor a bal oldali bejárat, táblával ellátva. (A parkolótól távolabb, a körforgalom felé, jobb oldalon családi házas bejárat található. Kérem használják a parkoló melletti, bal oldali bejáratot.)

Ügyvédi segítségre van szüksége?
Értékalapú, ügyfélközpontú jogi szolgáltatások
Címünk

2370 Dabas,

Vörösmarty u. 43.

Ügyfélfogadás

Bejelentkezés alapján

06 70 773 44 46

www.kendeugyved/idopont

Kapcsolat

06 70 773 44 46
iroda@kendeugyved.hu

Share this:

Call Now Button