Egyéb tevékenységi körök

  • by

Céges ügyek 1 percben…

Tamás, a családi barátunk szinte minden héten rám telefonál egy-egy kisebb-nagyobb jogi kérdéssel. Nem kell nagy dolgokra gondolni, tényleg pár szóban megválaszolható kérdésekkel keres.

A hosszú barátságunkra való tekintettel szívesen válaszolok is neki mindig ezekre az apró kérdésekre, persze azért van az a pont, amikor már Tamásnak is mondom, hogy ez azért nem fér bele 1-2 percbe, inkább szaladjon be az Irodámba, mert ez azért ennél hosszabb lesz…

 

Arra gondoltam, hogy megosztanám egy amolyan blogsorozat formájában azokat a kérdéseket, amiket Tamással az elmúlt évek alatt átbeszéltünk, mivel ezek sokak számára hasznosak lehetnek.

Szóval, Tamás a minap azzal keresett meg, hogy új tevékenységi körrel szeretné bővíteni a vállalkozását és segítsek neki ebben.

Mivel elmondta, hogy a főtevékenységet változatlanul szeretné hagyni, javasoltam neki, hogy szóljon a könyvelőjének, mert a könyvelő jelenti be a tevékenységi körök (főtevékenységet is) változását a NAV-nak a megfelelő elektronikus felületen. Így villám gyorsan be tud kerülni a Cégnyilvántartásba az új tevékenységi kör.

A társasági szerződés módosítására csak a főtevékenységi kör változtatása esetén van szükség, egyéb tevékenységi kör esetében ráér a következő módosítás alkalmával átvezetni azt a társasági szerződésbe is ezt a változást.

Folytatás következik jövőhéten…

Szép napot, Dr. Kende Andrea

Kende Ügyvédi Iroda, hogy rendben legyenek az ügyei!

Adásvétel. Céges ügyek. Szerződések. Válás.

e-mail végére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

About Us

Get Help

Help Center

Track Order

Shipping Info

Returns

Company

Careers

About

Stores

Want to Collab?

Quick Links

Size Guide

Gift Cards

Check Gift Card Balance

Contact Us

© 2022 Created with Royal Elementor Addons

Call Now Button