Egyéb tevékenységi körök

  • by

Céges ügyek 1 percben…

Tamás, a családi barátunk szinte minden héten rám telefonál egy-egy kisebb-nagyobb jogi kérdéssel. Nem kell nagy dolgokra gondolni, tényleg pár szóban megválaszolható kérdésekkel keres.

A hosszú barátságunkra való tekintettel szívesen válaszolok is neki mindig ezekre az apró kérdésekre, persze azért van az a pont, amikor már Tamásnak is mondom, hogy ez azért nem fér bele 1-2 percbe, inkább szaladjon be az Irodámba, mert ez azért ennél hosszabb lesz…

 

Arra gondoltam, hogy megosztanám egy amolyan blogsorozat formájában azokat a kérdéseket, amiket Tamással az elmúlt évek alatt átbeszéltünk, mivel ezek sokak számára hasznosak lehetnek.

Szóval, Tamás a minap azzal keresett meg, hogy új tevékenységi körrel szeretné bővíteni a vállalkozását és segítsek neki ebben.

Mivel elmondta, hogy a főtevékenységet változatlanul szeretné hagyni, javasoltam neki, hogy szóljon a könyvelőjének, mert a könyvelő jelenti be a tevékenységi körök (főtevékenységet is) változását a NAV-nak a megfelelő elektronikus felületen. Így villám gyorsan be tud kerülni a Cégnyilvántartásba az új tevékenységi kör.

A társasági szerződés módosítására csak a főtevékenységi kör változtatása esetén van szükség, egyéb tevékenységi kör esetében ráér a következő módosítás alkalmával átvezetni azt a társasági szerződésbe is ezt a változást.

Folytatás következik jövőhéten…

Szép napot, Dr. Kende Andrea

Kende Ügyvédi Iroda, hogy rendben legyenek az ügyei!

Adásvétel. Céges ügyek. Szerződések. Válás.

e-mail végére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button