Kezdőlap » Blog » Bezár a Gellért Szálló

Bezár a Gellért Szálló

December 1. napján bezárja kapuit a 103 éves Gellért Szálló…

Be kell valljam, hogy az impozáns ingatlanok szeretete vezetett ahhoz, hogy az ingatlanjog  legyen a legkedvesebb jogi területem. A mai rendhagyó postot tekinthetjük egyfajta „Miért is szerettem volna régóta ingatlan jogász lenni?” típusú postnak és egy figyelem felhívásnak, hogy aki teheti, annak még pár napja van rá, hogy megtekintse ezt a gyönyörű szecessziós épületet!

Szóval, kislánykorom óta imádom az épületeket, Budapest diplomata negyedében (VI. kerület) voltam gyerek, körülvettek a szebbnél szebb épületek és persze ott volt még az Állatkert is a közelünkben. 

Csodálom, imádom és rajongok azóta az épületekért. Olyan vagyok, mint Gombóc Artúr, aki szerette a kerek csokoládét, lukas csokoládét, étcsokoládét…én így vagyok az épületekkel: imádom a régi bérházakat és a szecessziós épületeket, mert egyszerűen gyönyörűek; imádom a modernebb lakótelepeket, az infrastruktúrájuk, funkcionalitásuk és kialakításuk miatt; imádom a kertes házakat, mert annyi jó megoldást és egyediséget rejtenek, mind-mind egy család lenyomatát tükrözik.

És egy ilyen csoda pár nap múlva, 2021. december 1. napáján bezár, igaz nem végleg, hanem egy várhatóan hosszú és teljeskörű -főként belső- átépítésre, aminek folytán egy mai kort minden igényben kiszolgáló ötcsillagos luxusszállodaként térhet majd vissza. A külső homlokzat a műemlék védelem folytán valószínűleg nem fog jellegében változni, de a belső terek biztosan jelentősen átalakulnak majd és ki tudja, mikor léphetünk ismét be a Szálló falain belülre…

Be kell valljam, hogy rám igen nagy benyomást tett kislány koromban, amikor az unokatestvérem ebben az épületben tartotta meg az esküvői vacsoráját. Mintha egy mesébe cseppentem volna, gyönyörű volt a terem, az étkészlet, a catering…

Pár külföldi filmben nem ábrázolták álláspontom szerint korrektül, én mindenképpen szebbnek láttam és látom is. Persze az idő halad és haladni kell a korral, ahogy szokták mondani. Abban is biztos vagyok, hogy az új is gyönyörű lesz!

Én mindenkit arra biztatok, hogy ha teheti, akkor ebben a pár napban látogasson el ebbe a csodálatos épületbe, amit így ebben a formában már csak pár napig lehet megtekinteni! Én sokaknak meséltem az elmúlt napokban, kevesen hallottak róla…

A Szálló egyébként Gellert Grand Finale eseménysorozat alatt lehetővé teszi még ebben a pár napban az épületbejárást tárlatvezetővel, a Gellért Söröző is üzemel és fényfestéssel is kedveskednek. A végső villanyoltást 2021. december 1. napján 19.00 órára hirdették meg.

Összefoglalva, aki már volt és imádta a Gellért Szállót az azért; aki még eddig nem volt a Gellértben, az pedig azért keresse fel ezt az impozáns épületet!

Üdv, Dr. Kende Andrea

Kende Ügyvédi Iroda, hogy rendben legyenek az ügyei!

Adásvétel. Céges ügyek. Szerződések. Válás.

e-mail végére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button