Kezdőlap » Blog » Örök szerelem…

Örök szerelem…

Jegyes konzultáció

Ha mindig mindent EGYÜTT csináltok…


Nincsenek titkok, nincs kétely, de azért jól jönne a segítség a tisztánlátáshoz.
Mindent meg akartok tenni azért, hogy ÖRÖKKÉ tartson, tiszta helyzetben ez könnyebben is fog menni!

Nektek való ez a konzultáció, ha érdekel többek között, hogy:

-Mire jó a házassági szerződés? Kell az nekünk?!

-Mi van, ha nincs szerződés?

-Mit tehetünk, hogy ez örökké tartson? És ha mégsem tart, akkor mi lesz?

-Mi változik közöttünk a házasságkötéssel?

A konzultációra jegyes párokat várok, a cél az, hogy felkészülten vághassatok bele a házasságba! Személy szerint úgy gondolom, hogyha tisztán látjátok a házasság jogi hatásait, az nagyban előlendítheti a hosszú házasságot, mivel ez nem csupán egy papír, igenis következményekkel és felelősséggel jár.

A konzultáción lehetőségetek nyílik személyre szabott kérdéseket feltenni, átbeszélhetjük az egyes vagyontárgyak (saját lakás, autó, berendezési tárgyak, menyasszonytánc pénz, nászajándék, közös otthon stb…) sorsát, ha szeretnétek.

A konzultáció 60 perces, kávéval és frissítővel várlak Titeket az irodámban.

Dr. Kende Andrea ügyvéd vagyok, családjogi szakjogász.

Már a jogi egyetem alatt megszerettem a családjogot, ezen belül a vagyonjog a kedvenc területem. A vagyonjog ahogy a neve is utal rá, a vagyonnal foglalkozik, legyen az ingó vagyon, ingatlan vagy akár céges. Mind a házasulók, mind a válni készülő felek között egy igen kényes és társadalmilag tabunak számító, de különösen húsbavágó téma a házassági vagyon.

Sokan nem szeretnek erről beszélni, pedig attól, hogy nem veszünk róla tudomást, még létezik. 

 

Én hiszek az ÖRÖK SZERELEMBEN, sőt úgy gondolom, hogy a 23 éve tartó kapcsolatunk a férjemmel némiképp bizonyíték is rá…

 

Őszintén hiszem, hogy a hosszútávú házassághoz a kémia mellett az is kell, hogy őszinték legyünk a másikkal és bízni tudjunk egymásban. Őszintének kell lenni a szándékokban, tervekben nemcsak a másikkal, de sokszor magunkkal szemben is! A nyílt és tiszta helyzetek teremthetik csak meg azt a biztos kapcsolatot, ahol merünk bízni a másikban és bennünk is bíznak majd.

Éppen ezért tartom fontosnak, hogy a pénzügyek terén se legyenek titkaink egymás előtt, illetve nem árt tudni, hogy a törvény szerint kit és mi is illet meg a házasság alapján, mert sok meglepetés szokta érni az Ügyfeleket ezen a téren. Csak sajnos sokszor már későn…

A magyar szabályozás szerencsére lehetővé teszi a felek számára azt is, hogy a főszabálytól eltérően rendezzék egymás között a vagyoni helyzetüket a házasság alatt, természetesen egyetértés mellett.

Én nem kötöttem házassági szerződést, de van olyan szituáció, ami indokolttá teheti, bár a házassági szerződéssel és a rendeltetésével kapcsolatban sokakban téveszmék élnek.

Összefoglalva segíteni szeretnék a jegyespároknak abban, hogy megalapozhassanak egy boldog, hosszan tartó házasságot, melyhez az én véleményem szerint hozzátartozik az is, hogy tisztában legyetek a házasság vagyonjogi következményeivel is. Szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy tiszta és átlátható vagyoni helyzettel induljatok neki ennek az utazásnak! 

 

 

A jegyes konzultáció abban segít,

hogy tudd és ismerd a házasságban a helyzetedet,

és NE A SÖTÉTBEN TAPOGATÓZZ.

 

Legyél FELELŐSSÉGTELJES, JÓL INFORMÁLT házastárs!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button