Kezdőlap » Blog » 5 ütős külső finanszírozási forrás lakásvásárláshoz

5 ütős külső finanszírozási forrás lakásvásárláshoz

Az ingatlanok árai egyre nőnek, az építkezés költségeiről meg ne is beszéljünk! A spórolt pénzünket érdemes kiegészíteni, de mihez is nyúlhatunk? Nézzük, röviden, tömören:

1. Fundamenta 

Sokan azt hiszik, már megszűnt ez a finanszírozási forma, pedig csak átalakult és Lakáskassza helyett Lakástakarék lett.  Keressünk fel egy Fundamenta közvetítőt és kezdjünk el takarékoskodni!

2. Babaváró hitel

Akiknek nincs ideje ez előtakarékosságra, mert mondjuk már babát vár/szeretne a közeljövőben, azoknak mindenképpen érdemes igénybe venniük a babaváró hitelt. A hitel maximális összege 10.000.000 Ft lehet, de a hitelintézet mérlegeli, hogy ki felel meg a teljes összeg igénybevételére (jövedelmi igazolások alapján) és az egész összeget nem is lehet ingatlan vásárlására fordítani. A babaváró hitelfelvétel pontos feltételeivel kapcsolatban bankokhoz érdemes fordulnunk.

3. CSOK támogatás és hitel

A személyes kedvencem a CSOK, mivel ez a finanszírozási forrás nemcsak támogatás, hanem hitelt is felvehetünk mellé, SŐT A VAGYONSZERZÉSI ILLETÉKET SEM KELL MEGFIZETNI AZ IGÉNYBEVÉTELE MELLETT! A feltételekről szintén hitelintézetben kérhetünk tájékoztatást.

4. Munkáltatói hitel

Ez az a forrás, amit szerintem a legkevesebben ismernek és használnak ki…

A munkavállalók felértékelődtek és egyre több munkáltató gondolkozik úgy, hogy egy hitel formájában részesíti kvázi „béren kívüli juttatásban” az alkalmazottját. A munkáltatói hitellel a dolgozó fontosnak érezheti magát és cserébe ő is hosszabb távra elköteleződik a munkahelye irányába. 

Arra buzdítok mindenkit, hogy érdeklődjön munkáltatójánál, hogy igénybe veheti-e a cégnél ezt a konstrukciót! Még ha eddig nem is volt erre precedens a vállaltnál, akkor is érdemes megpróbálni, hátha a cégvezetés most bevezeti ezt a gyakorlatot. (Ha meg sem próbájuk, úgy biztosan nem is kapunk.)

A finanszírozáson felül ez a forrás típus növelheti a komfortérzetünket, mivel nem kell aggódnunk, hogy mi lesz a hitel visszafizetésével, ha esetleg elbocsájtanak (ha a munkáltató ad ilyen hitelt nekünk, akkor valószínűleg hosszútávra tervez velünk).

5. Szabad felhasználású hitel

Ha ingatlanfedezet mellett nem akarunk felvenni hitelt vagy éppen azt egészítenénk ki, akkor jöhet szóba az egyébként drágább, szabad felhasználású hitel. Ezt ahogy a nevéből is kitűnik, szabadon használhatjuk fel, esetleg gyermekeink ingatlanhoz jutásához is felhasználhatjuk. Szintén hitelintézet ad a feltételekről pontos tájékoztatást.

Láthatjuk, hogy sok forráslehetőségünk van, érdemes velük élni, hogy megtaláljuk és miénk legyen álmaink otthona!

 

Kende Ügyvédi Iroda, hogy az ügyei rendben legyenek!

e-mail végére

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now Button